Clarion E950 - original R/C - Wiring

Anything related to the cars electrics... problems.... mods... fixes etc
KiwiDave
VIP User
VIP User
Posts: 2052
Joined: Sat Nov 05, 2011 8:07 pm
Location: Feltham, Southwest London
Has thanked: 146 times
Been thanked: 64 times

Re: Clarion E950 - original R/C - Wiring

Post by KiwiDave » Wed Apr 08, 2020 4:18 pm

spirit r wrote:
Wed Apr 08, 2020 12:36 pm
KiwiDave wrote:
Thu Mar 02, 2017 5:49 pm
First off, what the feck is this?
Dave, as i remember the blue cable startet to pull out the folded elektrical antenna.
Thanks for that Thomas. I must actually get around to it sometime. th:
1985 Sunrise Red S3 TWR
2003 Mercedes E320 CDI Estate AMG

User avatar
Casey
Admin
Admin
Posts: 653
Joined: Sat May 07, 2011 5:46 pm
Location: Colchester, UK
Has thanked: 85 times
Been thanked: 77 times

Re: Clarion E950 - original R/C - Wiring

Post by Casey » Fri Apr 10, 2020 11:51 pm

ian65 wrote:
Fri Apr 03, 2020 10:11 am
Clarion E950_951 Service Manual.pdf

Great document Malcolm, thanks for posting, wherever did you find such a thing?
Wasn't too difficult to locate on an internet search. I was a bit concerned it was a scam, and I'd get my card details stolen, but it seems all is well! Worth $4.95 :thumbup:
These users thanked the author Casey for the post:
me2u (Sun Apr 12, 2020 11:06 am)
KIMI 1 : 1st Gen, "hybrid" 1983 S2 running gear in a 1985 S3 shell, SORN'd, long term resto project
KIMI 2 : 1st Gen, 1983 S2, recommissioned after 10 yr layup. Now sold.
KIMI 3 : 1st Gen, 1983 S3
Plus a 2004 Full Bridgeported RX-8

User avatar
Casey
Admin
Admin
Posts: 653
Joined: Sat May 07, 2011 5:46 pm
Location: Colchester, UK
Has thanked: 85 times
Been thanked: 77 times

Re: Clarion E950 - original R/C - Wiring

Post by Casey » Fri Apr 10, 2020 11:57 pm

me2u wrote:
Wed Apr 08, 2020 10:01 am
Fantastic resource thank you. Really appreciate you posting. My radio has the same issue of no FM. Do you know what was required to fix the problem?
Cheers
Have a look at my KIMI 3 topic on here for how I fixed it. Turned out to be a set of 3 dry solder PCB joints on a transistor feeding power to the FM module. The service manual was invaluable, as it shows voltages expected at certain points, which gave me the clues I needed to trace the fault. Now back in the car and working well. Worst part was getting the unit out, dis-assembling, re-assembling and putting back in the console. The fault finding was the easy bit :D
These users thanked the author Casey for the post:
me2u (Sun Apr 12, 2020 11:06 am)
KIMI 1 : 1st Gen, "hybrid" 1983 S2 running gear in a 1985 S3 shell, SORN'd, long term resto project
KIMI 2 : 1st Gen, 1983 S2, recommissioned after 10 yr layup. Now sold.
KIMI 3 : 1st Gen, 1983 S3
Plus a 2004 Full Bridgeported RX-8

Post Reply

Return to “Electrics”